start 23/9

Welkom

Data 2024
 • 5, 6 Oktober 2024
 • 19, 20 Oktober 2024
 • 16, 17 November 2024
 • 7-8 December 2024
Lokatie: Hubert Lampolaan, 2050 Antwerpen
Data 2025
 • 10, 11 en 12 Januari 2025
 • 1, 2 Februari 2025
 • 15, 16 Februari 2025
 • 15, 16 Maart 2025
 • 29, 30 Maart 2025
 • 26, 27 April 2025
 • Examen dag 3 Meil

Luister zeker eens naar aflevering 3 van mijn podcast, het zal je helpen om de juiste keeuze te maken!

Sequencing

Het is een plezier om naar Nele Van Poucke te luisteren. Ik heb genoten van haar creativiteit, precisie & nooit aflatende enthousiasme (& haar mopjes). Fantastische inspirerende Teacher !
Deelnemer 200hr TT

The Peakpose Method

Voor mij is Nele een hele inspirerende teacher voor zowel het praktische als het theoretische gedeelte van de opleiding. De manier waarop ze elke keer opnieuw op een originele manier een sequence uit haar mouw schudt en de groep mee heeft in haar lessen. Ze kan heel gepassioneerd vertellen en leerstof aanbrengen op een originele manier waardoor het blijft 'hangen'.
Nienke Koppejan

Art of Intelligent Sequencing

Ik zou de immersion omschrijven als verdiepingscursus om mijn yogalessen beter op te bouwen vanuit een intuitive en vrouwelijke invalshoek. Het was heel gedetailleerd en diep. Mijn innerlijk yoga nerd is tevreden 😉
Isabelle Gheldolf

Allesomvattende opleiding

Een allesomvattende opleiding waarin je niet alleen leert om een intelligente flow van yoga poses op te bouwen maar ook een stukje yoga geschiedenis leert, anatomie en Ayurveda. Fysiek ook uitdagend aangezien je meer yoga dan ooit tevoren gaat beoefenen.
Anik Verelst

Leerrijke 200hr Opleiding

Super leerrijk en gevarieerd, breed toepasbaar, en ik denk de meest volledige, 'Down-to-Earth' Teacher Training die je kan vinden. Je leert 'spelenderwijs' je lichaam beter aanvoelen maar ook jezelf beter kennen.
Diane Steel

Life changing

je gaat nog meer van Yoga en het leven houden. Hoog niveau : de lessen & de theorie. Creatief, de nieuwste inzichten en technieken & nog in evolutie ! Dank je Nele !
Hilde Dekeyser

Enorm Inspirerend

Je leert jezelf kennen, groeien, het is uitdagend en enorm inspirerend. Je komt in contact met mensen die dezelfde passie hebben wat een enorm community gevoel geeft
Melissa
school of vinyasa

Word een fantastische lesgever!

s

10 Weekends = 200u, heel veel praktijk

s

Persoonlijke aandacht en begeleiding

s

Diverse thema’s, authentieke yoga en een vleugje business

s

Een dikke manual en een uitgebreid online platform.

Vanaf dag 1 begin je les te geven aan je medestudenten. Zo doe je niet alleen heel wat praktijkervaring op, je krijgt ook regelmatig opbouwende feedback van je collega’s en de docent.

Je volgt les in kleine groepen. Daardoor is er voldoende ruimte voor interactie, vragen en feedback.

Elk weekend focussen we op een ander thema. Zo krijg je heel wat nieuwe informatie, en stil je je honger naar kennis. Dat er bij de opleiding ook een vleugje business hoort, spreekt voor zich. Zo weet je nadien hoe je snel aan de slag kan.

Een verzorgde syllabus bundelt alle yogaposes, hun effecten op het lichaam en de contra-indicaties.  Je vindt er ook alle sequences in terug die we leren tijdens de opleiding. Dankzij het online platform van kan je die tijdens en na de opleiding bovendien zo veel herhalen en inoefenen als je zelf wil.

let"s talk

Yoga kan je leven veranderen!

En dat kan ik volledig beamen… Het begon allemaal 19 jaar geleden ergens in een fitness in Zwijndrecht. Zuchtend en zwetend kronkelde ik mij in allerlei bochten terwijl ik vol verbazing zag wat iedereen rond mij aan het doen was. Het gevoel na de les was onbeschrijfelijk en ‘s avonds in mijn bed dacht ik hoe fantastisch is het niet om mensen zo’n fijn gevoel te geven!

19 jaar later is mijn leven helemaal veranderd, zonder deze practice zat ik nu gefrustreerd in een communicatie bureau te werken, had ik nooit zoveel van de wereld gezien en was ik niet mijn eigen baas.

En dat is mijn missie, enthousiaste yogi’s de tools leren om les te geven en zo levens te veranderen. Are you in!?

school of vinyasa

Na de opleiding ben jij een echte expert!

Je hebt je namelijk in één stijl verdiept Vinyasa Yoga.

Geef je vol (zelf)vertrouwen le.s Omdat je les geeft vanuit het hart, en terugblikt op heel wat praktijker.

Inclusief lesgeven, omdat je geleerd hebt om lichamen te observeren en weet hoe je houdingen kan aanpassen aan je studenten in de les.

Mogelijkheden zijn eindeloos: lesgeven in een fitness/yoga studio of en op 1.

s

Bruis je van energie. Omdat je mag doen waar je van droomde, maar ook omdat je als mens en als yogi gegroeid bent.

Jouw docent

Nele Van Poucke

E-RYT 500, YACEP Yoga Alliance

Nele is een ervaren rot in het vak, en expert Prana Vinyasa®. Ze leerde de kneepjes van het vak van Shiva Rea zelf, en assisteert haar regelmatig in India, Mexico, Santorini, Los Angeles en Londen. Vandaag blikt Nele terug op meer dan 18 jaar ervaring. Haar missie voor deze opleiding? Jou inspireren om je practice te verdiepen én je opleiden tot een ervaren, deskundige docent.

school of vinyasa

Voor wie is deze opleiding?

Jij weet het zeker: yoga is je ding. Je geeft al af en toe les, maar wil er nu volledig voor gaan.

Je staat op een tweespoor: kiezen voor je passie of een 9-to-5-job. Na deze opleiding weet je het zeker.

Lesgeven beperkt zich niet tot de yogastudio. Jij wil yoga integreren in je leven en je job, of toepassen op je werk, in het onderwijs, in coaching.

Je ziet het als een geschenk voor jezelf, je helemaal onderdompelen in de yogavibes. Kennis opdoen, en tegelijk je practice verdiepen.

kennismaking

Nog vragen? Boek
je intake call!

In dit gesprek bekijken we een mogelijke fit voor jou en de 200hr Vinyasa Teacher Training of één van de Advanced Immersions.

Ik beantwoord er graag al je vragen! Tot snel in een Zoom Call!

school of vinyasa

Overzicht Inhoud Opleiding

Techniek, methodiek en lesgeven

 • Je ontdekt de oorsprong en maakt kennis met de evolutie van Vinyasa Yoga.
 • We staan uitgebreid stil bij energic alignment, de energetische uitlijning van yoga poses. Daarbij baseren we ons op de 5 manieren waarop prana (of energie) zich beweegt in het lichaam. 
 • Je ontwikkelt alle tools en kennis om op een doordachte, effectieve en creatieve manier een les op te bouwen.  
 • Je leert de gelaagdheid van Vinyasa, van dynamisch tot traag (van Vinyasa tot Gentle Flow).
 • Je leert 5 verschillende zonnegroeten, waaronder surya namaskar A en B.
 • Je leert om de “asana’s” te zien movement meditation, geen statische houdingen maar alignment (uitlijning) aanleren in de flow 
 • We brengen structuur in het grote aanbod van houdingen door middel van de mandala of asana’s, die yogaposes groepeert volgens hun functie en voornaamste voordelen.
 • Aan de hand van vinyasa krama’s leer je je studenten in een groepsles toch individueel begeleiden. Je leert namelijk de verschillende opties die mogelijk zijn binnen een yoga pose. 
 • Je leert je studenten veilig lichamelijk te corrigeren in poses door middel van hands-on assists.

Anatomie

Je maakt kennis met de basisprincipes van de fysiologie van het menselijk lichaam, met aandacht voor specifieke fysiologische mechanismen die door yoga geactiveerd of beïnvloed worden. De anatomielessen zijn afgestemd op mensen die yogadocent willen worden. Hierdoor zal je in staat zijn om een veilige omgeving te creëren voor je studenten, die geschikt is voor verschillende niveaus.

Yogafilosofie, levenswijze en ethiek

 • Geschiedenis van yoga.
 • Yogafilosofie en groepsdiscussie over traditionele teksten nl. yogasutra’s en de Bhagavad Gita.
 • Studie van het Achtvoudige Pad, met extra aandacht voor yama’s en niyama’s (Patanjali).
 • Het concept van dharma en karma.
 • Introductie in ayurveda.
 • Hoe zorg je voor jezelf als lesgever?

Praktijk

 • Oefenen in het lesgeven aan elkaar en in kleine groepen.
 • Feedback om lesgeeftechnieken te verfijnen.
 • Verdieping van je eigen yogapractice via live en online lessen.

Business of Yoga

Praktische tips & tricks om je yogabusiness op gang te krijgen.

Non-contact hours

 • Huiswerk en zelfstudie (oa. boeken lezen, …).
 • 15 uur les volgen bij een docent in de buurt.
 • 3 lessen observeren bij Nele
school of vinyasa

Drempelvrees? Lees dan maar verder!

Geen budget?

Je bieden ook een afbetalingsplan aan, zodat je de opleiding gespreid kan betalen.

Ik twijfel of het wel iets voor mij is

Het feit dat je dit leest, betekent dat je er al even over nadenkt. Wat houdt je tegen? Neem gerust contact op met Nele via info@pranavinyasa.be. Dan plannen we een Zoom call in, en kunnen we het hebben over je twijfels of kom een les volgen in de studio live of via livestreaming (Yogalovers, Mechelen).

Geen tijd?

De opleiding bestaat uit 13 weekends en 1 examendag. Je moet dus wel wat tijd investeren, en dat vraagt misschien wat planning. Maar in ruil krijg je wel een grondige opleiding die allesbehalve schools opgevat is. En integendeel: ook gewoon dolle pret is.

Te moeilijk?

Yep, dat kennen we allemaal. Heb je tijd om even te gaan zitten op een stille plek? Sluit je ogen en observeer de gedachten die opkomen bij het idee om deze opleiding te volgen. Laat die gedachten nu als een wolk voorbij waaien. Vaak is blokkeren een patroon dat terugkomt telkens wanneer je iets nieuws wil starten. Doorgaans komt het voort uit angst, gebrek aan zelfvertrouwen of een opmerking die je ooit kreeg. Laat jij je leiden door wat anderen denken? Of volg je liever je droom?

Ik blokkeer, want in mijn hoofd...

Yep, dat kennen we allemaal. Heb je tijd om even te gaan zitten op een stille plek? Sluit je ogen en observeer de gedachten die opkomen bij het idee om deze opleiding te volgen. Laat die gedachten nu als een wolk voorbij waaien. Vaak is blokkeren een patroon dat terugkomt telkens wanneer je iets nieuws wil starten. Doorgaans komt het voort uit angst, gebrek aan zelfvertrouwen of een opmerking die je ooit kreeg. Laat jij je leiden door wat anderen denken? Of volg je liever je droom?

Ik ben er nog niet klaar voor, want ik moet eerst nog...

Wanneer ben je er dan wel klaar voor? En zal je er ooit klaar voor zijn?

BETAAL IN 6X

479
 • AFBETALINGSPLAN
 • Betaal 6 x 479 euro (510 euro vanaf 1/06)

betaal in 10 x

290
 • AFBETALINGSPLAN
 • Betaal 10 x 290 euro (510 euro vanaf 1/06)

FULL PRICE

2997
 • FULL PRICE
 • kostprijs vanaf 1/06/2024
2024
 • 5, 6 Oktober 2024
 • 19, 20 Oktober 2024
 • 16, 17 November 2024
 • 7-8 December 2024
2025
 • 10, 11 en 12 Januari 2025
 • 1, 2 Februari 2025
 • 15, 16 Februari 2025
 • 15, 16 Maart 2025
 • 29, 30 Maart 2025
 • 26, 27 April 2025
 • Examen dag 3 Meil
Lokatie: Yoga LO, Hubert Lampolaan, 2050 Antwerpen (Linkeroever).

Parkeren: Betalend of straat of voor 1 euro P&R Linkeroever. Gratis parkeren (op eigen risico) parking Sporthal

Openbaar Vervoer: Tram 3, 5; 9 en 15 halte Sporthal

 
Keep in touch!
Waar ligt jouw interesse?
Thank you!