atelier du mon

Yoga & Ayurveda...Waarom?

Art of Intelligent Sequencing

Ik zou de immersion omschrijven als verdiepingscursus om mijn yogalessen beter op te bouwen vanuit een intuitive en vrouwelijke invalshoek. Het was heel gedetailleerd en diep. Mijn innerlijk yoga nerd is tevreden 😉
Isabelle Gheldolf

Allesomvattende opleiding

Een allesomvattende opleiding waarin je niet alleen leert om een intelligente flow van yoga poses op te bouwen maar ook een stukje yoga geschiedenis leert, anatomie en Ayurveda. Fysiek ook uitdagend aangezien je meer yoga dan ooit tevoren gaat beoefenen.
Anik Verelst

Leerrijke 200hr Opleiding

Super leerrijk en gevarieerd, breed toepasbaar, en ik denk de meest volledige, 'Down-to-Earth' Teacher Training die je kan vinden. Je leert 'spelenderwijs' je lichaam beter aanvoelen maar ook jezelf beter kennen.
Diane Steel

Life changing

je gaat nog meer van Yoga en het leven houden. Hoog niveau : de lessen & de theorie. Creatief, de nieuwste inzichten en technieken & nog in evolutie ! Dank je Nele !
Hilde Dekeyser

Enorm Inspirerend

Je leert jezelf kennen, groeien, het is uitdagend en enorm inspirerend. Je komt in contact met mensen die dezelfde passie hebben wat een enorm community gevoel geeft
Melissa
Yoga & Ayurveda

Wat mag je verwachten in deze opleiding?

s

Introductie in Ayurveda

s

5 Elementen en de 3 Seizoenen

s

3 Specifieke Dosha Namaskars

s

Lesgeven in het Nu moment

De basisprincipes van Ayurveda, specifiek naar yoga en beweging toe. Wordt vertrouwd met de Gunas en de 3 doshas en hun likes en dislikes.
Leer hoe de 5 elementen zich vertalen in Ayurveda en impact van de 3 (Ayurvedische) seizoenen op je lichaam – mind en hoe je dit ervaart bij jezelf en in het lesgeven.
3 Zonnegroeten gelinkt aan de 3 dosha’s
  • Vata Namaskar: Gronding
  • Pitta Namaskar: Kalmerend
  • Kapha Namaskar: Energie opwekkend
Je kan een les geven specifiek voor 1 dosha (Vata – Pitta – Kapha) en hoe je een bestaande les kan aanpassen aan de noden van Ayurvedische seizoen en de vibe van het moment. En dat zonder uren voorbereiding!
let"s talk

Wat is Ayurveda?

Ayurveda is een oude geneeskundige traditie die meer dan 5.000 jaar geleden in India is ontstaan. Het wordt beschouwd als een van ’s werelds oudste holistische geneeskundige systemen. Het woord “Ayurveda” is afgeleid van de Sanskriet-termen “ayur” (wat leven betekent) en “veda” (wat kennis betekent). Samen betekenen ze “de wetenschap van het leven” of “de kennis van het leven”.

Ayurveda beschouwt gezondheid als een staat van balans tussen het lichaam, de geest en de geest. Het legt de nadruk op het voorkomen van ziekte en het bevorderen van algeheel welzijn door middel van kruiden, yoga, meditatie en specifieke behandelingen.

Volgens Ayurveda is elke persoon uniek en heeft een specifieke constitutie, bekend als “dosha’s”. Elke persoon heeft een unieke combinatie van deze dosha’s, die hun fysieke en mentale kenmerken bepaalt, evenals hun kwetsbaarheid voor bepaalde ziekten. 

Yoga & Ayurveda

Wat krijg je?

Jouw docent

Nele Van Poucke

E-RYT 500, YACEP Yoga Alliance

Nele is een ervaren rot in het vak, en expert Prana Vinyasa®. Ze leerde de kneepjes van het vak van Shiva Rea zelf, en assisteert haar regelmatig in India, Mexico, Santorini, Los Angeles en Londen. Vandaag blikt Nele terug op meer dan 18 jaar ervaring. Haar missie voor deze opleiding? Jou inspireren om je practice te verdiepen én je opleiden tot een ervaren, deskundige docent.

Early bird

345
  • BEST DEAL
  • geldig tot 29 Februari 2024

FULL PRICE

425
  • FULL PRICE
  • Prijs vanaf 1 Maart 2024
  • Vrij: 13.00 – 20.00
  • Za: 12.30 – 20.00
  • Zo: 11.30 – 18.00
Lokatie: Atelier Du Mon, Happaertstraat 26, 2000 Antwerpen
Meer info? hello@schoolofvinyasa.be
 
Keep in touch!
Waar ligt jouw interesse?
Thank you!